Informatie voor (nieuwe) gasten

ALLE INFORMATIE OP EEN RIJTJE

Informatie voor (nieuwe) gasten

Algemeen

Openingstijden
Grevelingenpolder is het hele jaar geopend. In de zomermaanden zijn wij iedere zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur in het kantoor op het terrein. Wij zijn telefonisch bereikbaar (buiten werktijden alleen voor spoedgevallen). Met een slagboomsleutel kunt u tussen 8.00 uur en 23.00 uur het terrein oprijden. Bij aankomst na 23.00 uur kunt u gebruik maken van het parkeerterrein buiten de slagboom.

Jaarfacturen
De staanplaatsen worden per kalenderjaar verhuurd van 1 januari t/m 31 december. In maart sturen wij de rekening voor de huur, de voorschotten, de veiligheidskeuring en de toeristenbelasting. In december ontvangt u de afrekening voor uw verbruik van gas, water en elektriciteit aan de hand van de meterstanden. De meterstanden worden ieder jaar in november opgenomen.

Meterstanden
Op drie momenten, verdeelt over het jaar, zetten wij de meterkasten open zodat u zelf uw meterstanden kunt controleren. Wilt u tussendoor uw meterstanden zien, vraag dan aan de beheerder om voor u de kast te openen.

Aansluitingen
Uw caravan is aangesloten op elektriciteit (16 ampère), water, riolering, propaangas, kabeltelevisie en glasvezel.

Internet
Grevelingenpolder is aangesloten op glasvezel. Iedere stacaravan heeft een eigen internetaansluiting.

Digitale televisie
Bij Grevelingenpolder heeft u digitaal televisie- en radiosignaal van Delta. Wij bieden u ruim 70 televisiezenders en meer dan 100 radiozenders. Om deze te ontvangen heeft u een CI module en smartcard nodig. U kunt deze bij ons aanschaffen. De abonnementskosten zijn opgenomen in het stageld. Om uw televisie goed in te stellen kiest u DVB-C (kabeltelevisie) met de volgende waarden: FREQUENTIE (MHz)’ 402.00(0) NETWERK-ID’ 1000 SYMBOLWAARDE’ op 6875 Een smartcard moet voor het eerste gebruik geactiveerd worden. Dit doet u als volgt: Noteer uw smartcardnummer en steek vervolgens de CI module met smartcard in de televisie. Stuur een email of SMS met uw smartcardnummer naar camping@grevelingenpolder.nl. Wij kunnen uw smartcard alleen activeren wanneer deze in de CI module in de televisie is geplaatst. Druk vervolgens op ‘ZOEKEN’ om het zenderinstallatieproces te starten.
Zenderoverzicht met smartcard
Zenderoverzicht zonder smartcard

Vertrek en aankomst
Als u naar huis gaat, dan schakelt u de elektriciteit uit en sluit water en gas af. Haal de batterijen uit de koolmonoxide en brandmelders. Bij aankomst plaatst u de batterijen en controleert u de werking met de testknop. De drinkwaterleiding bij aankomst goed door laten spoelen in verband met kans op legionella

Riolering
Wij verzoeken u met klem om geen vochtige doekjes door het toilet te spoelen, omdat dit voor verstopping van de riolering zorgt. Grevelingenpolder is Green Key Goud gecertifceerd Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het hoogst haalbare is goud en wij zijn supertrots dat wij Green Key Goud gecertifceerd zijn.

Afval scheiden
Bij de parkeerplaats staat de milieustraat. Restafval, glas, papier, groenafval en grofvuil zamelen wij apart in. Er is helaas nog geen mogelijkheid voor recreatiebedrijven om plastic in te zamelen. U kunt uw plastic afval wel naar de container van de gemeente in Brouwershaven brengen. Deze containers staan bij de brandweerkazerne aan de Haven Zuidzijde.Grof vuil wordt gesorteerd; oud ijzer wordt gescheiden, oude fetsen gaan naar een hobbyist fetsenmaker, een leuk schoenenkastje of plantenbak krijgt via een lokale facebookpagina een tweede leven.

Groen Afval
Gras, bladeren, takken enz. verzamelen wij bij de parkeerplaats bij de tennisbaan aan het Spuiweg.

Groene energie
U heeft op Grevelingenpolder groene elektriciteit en groene propaan.

Veiligheid

Slagboomsleutel
Tussen 8.00 en 23.00 uur heeft u toegang tot het terrein van Grevelingenpolder met uw slagboomsleutel. Uw sleutel registreert of u op het terrein bent of deze heeft verlaten. ’s Nachts kunt u met uw slagboomsleutel wel het terrein verlaten. Wij verzoeken u om ’s nachts alleen bij hoge uitzondering gebruik te maken van de auto. Als de huisarts of ambulance toegang tot Grevelingenpolder moet hebben, belt u dan ook de beheerder; hij kan de slagboom altijd openen en de weg wijzen. Voor een slagboomsleutel wordt een borg berekend.

Brandblussers en AED
Verspreid over het terrein hangen brandblussers. Onze AED hangt in het centrumhuisje voor iedereen toegankelijk. We adviseren u om in uw stacaravan en tuinhuisje een brandblusser bij de hand te hebben.

Drinkwater
Bent u enige tijd niet in uw stacaravan geweest? Laat de waterkraan dan altijd goed doorstromen voordat u water gebruikt.

Legionella
De legionellabacterie komt overal in de natuur voor en ook in (leiding)water, maar in zulke kleine aantallen dat de bacterie dan niet schadelijk is. Het gevaar van de bacterie is dat zij zich tussen een temperatuur van 25 en 55 explosief kan vermenigvuldigen. Vooral als het water bij deze temperatuur stilstaat kunnen de bacteriën snel aangroeien. Als besmet water wordt verneveld kan de bacterie worden ingeademd. Dit kan een besmetting veroorzaken. U kunt echter met een gerust hart (leiding)water drinken. Het risico van besmetting is te verkleinen door de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen: Voorkom directe verneveling. Zorg ervoor dat de temperatuur van de warmwatervoorziening minimaal 60 graden is. Bij aankomst altijd de leidingen doorspoelen met koud en heet water totdat het water écht koud óf heet is. Leg de doucheslang in een emmer met een dweil erop om directe verneveling te voorkomen. Verwijder eventueel de douchekop en spoel u af met de slang. Een tuinslang na gebruik goed leeg laten lopen. Spoel bij gebruik eerst de slang krachtig door en voorkom verneveling. Dit kan door de uitloop onder water te houden of bijvoorbeeld de emmer af te dekken met een dweil.

Onderhoud geiser en kachel
Eén keer in de twee jaar is een onderhoudsbeurt aan geiser, gaskachel of cv noodzakelijk voor een veilig gebruik. Gasslangen moeten tijdig vervangen worden.

Koolmonoxidemelder en rookmelder
Voor uw veiligheid kunt u een brandblusser, koolmonoxidemelder en een rookmelder ophangen. Lees goed de instructies, want een koolmonoxidemelder hangt men laag op en een rookmelder hoog. Haalt u bij vertrek a.u.b. de batterijen uit de melders. Als de batterijen bijna leeg zijn, geven deze apparaten een onafgebroken waarschuwingssignaal af dat, voor uw buren, niet prettig is om naar te luisteren.

Veiligheidskeuringen
Eén keer in de drie jaar wordt uw stacaravan gekeurd op veiligheid. De kosten voor deze keuring worden jaarlijks in rekening gebracht. (ieder jaar 1/3 deel van de kosten). Binnen deze keuring controleren wij ook of uw stacaravan verzekerd is en of er onderhoud gepleegd is aan geiser, gaskachel en of cv. Verder wordt er o.a. een gaskeuring uitgevoerd en de aardlekschakelaar getest. Na de keuring vindt u het verslag in uw stacaravan. Mocht uw stacaravan afgekeurd worden, dan nemen wij contact met u op. Bij een gevaarlijke situatie schakelen wij direct een monteur in of sluiten wij de stacaravan af van gas en of elektriciteit. In het geval van een herkeuring wordt dit apart in rekening gebracht. Bij de veiligheidskeuring wordt niet automatisch een onderhoudsbeurt aan de geiser, gaskachel of cv gedaan. Dit moet u zelf verzorgen, evenals het tijdig vervangen van gasslangen.

Klaarmaken voor de winter

Winterklaar maken van uw stacaravan
Om uw stacaravan klaar te maken voor de winter moeten de volgende zaken gebeuren. Aftappen van waterleidingen, geiser en wasmachine. Leegmaken toiletreservoir. Water, elektriciteit en gas afsluiten. De afvoeren vullen met antivries en leidingen doorblazen. Haal ook de batterijen uit rooken koolmonoxidemelders. Heeft u centrale verwarming dan moeten gas en elektriciteit aangesloten blijven en de thermostaat op winterstand. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen. Vanaf 1 november worden de stacaravans en schuurtjes wintervast gemaakt en na 15 maart weer aangesloten (afhankelijk van het weer). Opdrachten via eigenarengedeelte van de website of per email.

Wintervast maken en thermolint
Als u thermolint langs uw waterleiding heeft dan zorgt dit ervoor dat uw waterleiding in de winter niet bevriest. U schakelt het thermolint in als u uw stacaravan in de winter gebruikt. Als u naar huis gaat dan maakt u de stacaravan wintervast en schakelt het thermolint uit. Anders wordt een lege waterleiding verwarmt en betaalt u onnodig veel stroomkosten.

Vragen, klachten, suggesties of opmerkingen

Wij zijn graag bereid om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aarzel niet, maar neem gewoon contact op. Alleen zo kunnen wij zoeken naar een geschikte oplossing voor u (en ons!). Wij wensen u een fjn verblijf toe,

Team Grevelingenpolder