Nieuws

Home»Actueel»Nieuws

Parelroute voor Brouwershaven

Klik hier voor de Parelroute "Veerkracht" in Brouwershaven

Strao erkend als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO

Strao is een folklore die uitsluitend op Schouwen-Duiveland voorkomt.Uit een oud gebruik is dit jaarlijks terugkerende evenement ontstaan. Het hoofddoel is de paardenvoeten te wassen en ontsmetten na de lange winter op stal. Kom kijken bij de indrukwekkende stoet werkpaarden, die mooi versierd naar het strand rijden. 

De terugkeer in het dorp na het 'wassen' wordt gevierd met muziek en een hoop gezelligheid.

BTW (Mehrwertsteurer) verhoging

Met ingang van 2019 wordt het btw tarief van 6% verhoogd naar 9%. Het stageld, water, elektra, gas,kabel, en internet vallen onder dit tarief.

 

Verhoging toeristenbelasting

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de toeristenbelasting per 1-1-2019 verhoogd van € 218,50 naar € 257,60

Grevelingenpolder in "Ons Eiland"

Voor het volledige krantenartikel, klik hier

In gesprek met het koningspaar tijdens streekbezoek Schouwen-Duiveland

Koning Willem Alexander en koningin Maxima spraken met enkele recreatieondernemers over duurzaamheid. Debby mocht aan het gesprek deelnemen namens Grevelingenpolder.

Wijziging TV signaal

Delta heeft het kabelsignaal opnieuw ingedeeld om meer ruimte te maken voor het internet. In de meeste gevallen zal uw televisie de zenders automatisch opnieuw inlezen. Blijft het beeldscherm zwart?  Ga naar NPO1. Via deze zender worden binnen twee minuten de instellingen van de andere zenders opnieuw ingeladen. Als u vervolgens naar andere zenders gaat, moet het beeld weer terug zijn. Het kan gebeuren dat dit niet werkt. Stel dan de kanalen opnieuw in via het instellingen menu van uw televisie. Voor meer informatie, klik hier

 

Televisie instellen met smartcard

‘FREQUENTIE (MHz)’  402.00(0)

 NETWERK-ID’ 1000 

 SYMBOLWAARDE’ op 6875

 Zorg dat de CI module met smartcard in de televisie zit. Druk vervolgens op ‘ZOEKEN’ om het zenderinstallatieproces te starten. 

GreenKey Goud voor Grevelingenpolder!

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.Het hoogst haalbare is goud en wij zijn supertrots dat ons dit in het eerste jaar al gelukt is.

Vanaf 8 september vervalt het analoge tv signaal

Op Grevelingenpolder heeft u televisie van Delta. Delta stapt in september 2018 over op volledig digitale televisie en radio. Het analoge tv signaal verdwijnt. Wilt u weten of u een analoog of digitaal kijkt? Kijk bij eerdere neiuwsbereichten voor de test. Hier staat ook welke aanpassingen u moet doen om digitaal te kijken.

 

Zeelandpas 2018

Vanaf zaterdag 28 april ( 10.00-12.00) kunt u de Zeelandpas weer afhalen in het kantoortje. Meer informatie over de Zeelandpas2018: Nederlandstalige informatie  Duitstalige informatie

Voor de dienstregeling klik hier

Digitale televisie brochures

Digitale  televisie check - Digitale televisie kijken - Digitale televisie kijken ( Duitstalig) 

Installatie CI module met smardcard&

Zenderoverzicht

De digitale radio ontvangt u op uw televisie.De radio zenders vindt u op de kanalen tussen 900 en 3000 afhankelijk van uw televisie. Dus bijvoorbeeld WDR1 vindt u op kanaal: 930 of 1930 of 2930. Klik hier voor het zender overzicht 

Smartcard activeren

Stuur een email met uw smartcardnummer naar camping@grevelingenpolder.nl Wij kunnen uw smartcard alleen activeren wanneer deze in de CI module in de televisie is geplaatst. 

Aangesloten bij

Bent u eigenaar van een caravan op ons park?