Omgeving

Home»Grevelingenpolder»Omgeving

Omgeving Grevelingenpolder

Caravanpark Grevelingenpolder is een rustig vakantiepark met een unieke ligging aan het Grevelingenmeer. Loopt u vanaf de camping de dijk op, dan kijkt u uit over het grootste zoutwatermeer (14.000 ha) van West-Europa. Een uitzicht waar menigeen geen genoeg van kan krijgen. De wandel- en fietsroutes lopen langs de camping. Wandelend of fietsend over de dijken zult u zich verbazen over de rust en de helderheid van het water. In de verte ziet u de vuurtoren van Ouddorp en op de zandplaten ziet u de wilde paarden grazen. De Grevelingen is een watersportparadijs om actief te genieten door te zeilen, windsurfen, duiken, zwemmen of om langs te wandelen en fietsen.

Brouwershaven en andere dorpen en stadjes
Op korte afstand vindt u het havenstadje Brouwershaven, dat ook direct aan de Grevelingen ligt. De markt van Brouwershaven ligt op ongeveer 7 minuten lopen van het park; u loopt zo over wandelpaden het stadje in. Rond de markt zijn restaurantjes, een supermarkt, duikwinkel, viswinkel, bloemenzaak, kapper en een gecombineerde huisartsenpost met apotheek. Brouwershaven heeft een historische oude haven en nieuwe jachthaven. Brouwershaven ligt op het rustige deel van Schouwen-Duiveland men treft er voornamelijk watersporters en rust zoekers.

Maar op Schouwen-Duiveland liggen nog meer karakteristieke dorpjes en stadjes. Dreischor is één van de mooist bewaard gebleven ringdorpen van Zeeland. U kunt gezellig winkelen en een terrasje pakken in de stad Zierikzee, beroemd om zijn vele monumenten, de geschiedenis is er tastbaar. Slentert u eens door een oude vissersplaats als Bruinisse, eet een visje aan de haven of maak een wandelingetje door de gezellige badplaatsen Burgh-Haamstede en Renesse.

Schouwen-Duiveland, de kroon op Zeeland
Wie Schouwen-Duiveland bezoekt, begrijpt waarom het voormalige eiland met trots de titel "De Kroon op Zeeland" draagt. Als het meest noordelijke deel van het prachtige Zeeland herbergt Schouwen-Duiveland de mooiste plekjes en fraaie natuurgebieden.

Omringd door water
Schouwen-Duiveland wordt omringd door water. De Grevelingen, Oosterschelde en Noordzee hebben elk hun eigen aantrekkingskracht op de watersporter. Zwemmen, pootjebaden, (kite)surfing, kanoën, zeilen, duiken, vissen; iedere liefhebber kan zijn hart ophalen. Ook zeehondjes spotten kan uitstekend op Schouwen-Duiveland.

Natuur
De lange kustlijn met gevarieerde stranden en duinpartijen, het afwisselende landschap en de vele watergebieden trekken zowel in de zomer als in de winter liefhebbers. Kreken, welen, inlagen, slikken en schorren geven elk op hun eigen wijze hun geschiedenis met het water prijs. Nieuwe natuur in Plan Tureluur toont aan dat de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland niet alleen voor de mens aantrekkelijk is. Veel soorten vogels hebben de weg naar deze gebieden gevonden, met in hun kielzog de vogelliefhebbers. In de Boswachterij Westenschouwen zijn routes uitgezet voor wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en mindervaliden.

Zilte zaligheden
Het spreekt bijna vanzelf dat dit prachtige eiland veel heerlijkheden voortbrengt. De Zilte Zeeuwse Zaligheden als Oosterscheldekreeft, mossels, oesters, het Schouwse lam, de zeekraal en lamsoor staan in het seizoen op de menukaart. Boerderijwinkels hebben een uitgebreid assortiment met agrarische en zelfgemaakte producten. Het leven is goed op Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over activiteiten in de omgeving vindt u op de VVV Zeeland website of bekijk de tweetalige VVV Zeeland brochure.

Aangesloten bij

Bent u eigenaar van een caravan op ons park?