MVO verslag 2019/2020

OVER GREVELINGENPOLDER

MVO verslag 2019/2020

Beste lezer,

We zijn enthousiast door gegaan op de ingeslagen weg. Na de Quick-Wins worden de succesjes moeilijker te behalen. Maar ze zijn er wel.

Afval
Op het gebied van afval hebben we wel echt een succesje behaald. Want eindelijk kunnen we PMD ( Plastic, metaal en drinkkartons) inzamelen. Daarvoor hebben we flink aan de bel moeten trekken bij de afvalverzamelaars, maar het is gelukt. De hoeveelheid PMD die we inzamelen, zet ons wel aan het denken. Dat moet toch anders kunnen? Dat geldt trouwens ook voor de hoeveelheid grofvuil die we jaarlijks inzamelen. We vragen ons af wat we kunnen doen om de bewustwording bij onze gasten te laten landen. Refuse, reduce, reuse, repurpose, recycle… En waar kunnen wij dat faciliteren? Nog een weg te gaan op dit gebied.

Circulair bouwen
Verder hebben we met behulp van Impuls Zeeland onderzocht welke kansen er voor ons liggen op het gebied van circulair bouwen. Een interessante wereld die nog in de kinderschoenen staat, maar veel belovend is. We ontmoeten koplopers en zelf onderzochten we de mogelijkheid om een circulair tuinhuisje te bouwen. Geen eenvoudig traject, maar met vallen, opstaan en bijstellen, komen we steeds dichter bij ons doel.

GreenKey goud
Ook in 2019 en 2020 kregen we weer een gouden certificering. Een mooie opsteker om door te gaan op de goede weg.

Brouwershaven, mei 2021
Debby, Twan, Paula en Patrick
Caravanpark Grevelingenpolder